Skip to content

Cikk az apaságról a Nők Lapján (áttekintés, élménybeszámoló)

Közvetlenül a Nőnapi lapszám után adták közre a Nők Lapjában Bus István cikkét, „Apa, elviszel?” címmel. A cikk az apaságról szól: egyre több férfi tör ki a hagyományos családfenntartói szerepből és vállal otthon többet. Jóval többet.  Nekem nagyon tetszett a cikk. Őszintén leírja, hogy az… Read More »Cikk az apaságról a Nők Lapján (áttekintés, élménybeszámoló)

Gyermeki rajz

No comment. Ha valaki összefüggést talál valamelyik kiállásunkkal, a rajz kapcsán, az a véletlen műve. A rajz készítésének időpontja 2023. január 28. A rendőrség nyomoz. Vagy nem. Szerintetek hova tartozik az ügy? Segítünk kitalálni. … Gödöllő.

Kiállás: kisfiú segítségkérése

Csapatunk 2022 vége felé az Infoparknál, a Strabag vállalat előtt álltunk ki. Egy többszörösen szexuálisan abuzált kisfiú segítségkérését eltorzított hangon adtuk közre.

Apák akarunk lenni! – tüntetés az apaság másodlagossága ellen.

Nemzetközi Férfinap, 2022. A Parlament előtt gyűltek össze azok, akik tenni akartak a férfimozgalom mai legfontosabb kérdése: az apaság másodrendűsége ellen. Heten álltak ki és egy nyolcadik apuka késett el percekkel az eseményről. Felmerül a kérdés: hol volt az az 50 férfi és nő, aki jelezte az előzetes felmérés szerint, hogy jelen lesz? Természetesen a kritikát és elmarasztalást megint azoknak kell állniuk, akik pont odamentek és jelen voltak.

Apai és férji történetem – Toplak Zoltán

Mi az elején rontottuk el. Gyorsan levettem a lábáról, megdöntöttem, és máris olyan kapcsolat jött létre köztünk, amely sokáig felülírta azt, hogy amúgy nincs közös témánk, nem tudjuk egymást igazán megérteni, és fontos dolgokról (pl. válságban van-e a kapcsolatunk és mit kellene kezdeni vele) mit gondolunk

Demonstrációt megnyitó felszólalás valamint Sárai Hilda 10 pontja 2022.06.04. – Parlament

A jogellenesen oszlatott demonstráció után tagunk ellen indított szabálysértési feljelentés nem állta meg a helyét. A rendőrség önkényesen beavatkozhat a demonstrációk menetébe, alapjogainkat sértve. Ezúttal nem sikerült példát statuálniuk, a szabálysértési eljárást meg kellett szüntetniük. Sárai Hilda elmondja a gyermekvédelem 10 pontját, melyet, mint a témával régóta foglalkozó aktivista, és érintett, korábban fogalmazott meg, Novák Katalin 10 pontját párhuzamban állítva.

Brindza András, egy édesapa felszólalása 06.04.

András nem kapja vissza a felügyeleti jogot (habár elsősorban a szülőt kellene feljogosítani, mielőtt a gyámhivatal/gondnok rátenné a kezét egy gyermekre), ellenben a gyermek életét érintő lényeges kérdésekben (melyekre tekintettel így is lenne beleszólása) sem tájékoztatják, orvosi beavatkozással kapcsolatban (oltás) nem dönthet, nem rendelkezhet gyermeke érdekei felett, mint ÉDESAPA.

A férfiszerepek csúcsa: az apaság (vezető, „király”)

Csak érett személyiséggel volna szabad családot alapítani, és az érettség egyik jele, hogy az illető akarja, vágyik rá és fejben készül rá. A legtermészetesebb szerepünk a szülői szerep, mégis a legmagasabb szintű kihívások elé állít, és tesz próbára felelősségvállalásból.

Okirathamisítás -Baján

A nevelőszülőtől elveszik a nevelt gyermekeit és az „ügymenetgyorsítás érdekében” okiratot hamisítanak a nevében. Úgy tűnik, a kedves rendőr a legveszélyesebb.

Politika mentes felszólalás a Parlament előtt – 2022 május

Politikamentesen szólalt fel Fekete Kálmán a Parlament előtt, ahol egy, a megítélése szerint politikasemleges szerveződés tüntetést szervezett. A Politikamentes felszólalásban a rendszereken átívelő rossz bírósági, gyámhatósági és rendőrségi gyakorlatot róta fel az illetékes szerveknek.

Fuck off! Apa vagyok!

Felpörget, felemel és boldoggá tesz a tény. Megölelném miatta az egész világot.

Ha apa leszel csökken a társadalmi értéked?

Mit üzen a mai magyar társadalom a férfiaknak az apaságról? Megbecsült tagja ma a közösségnek aki apa lesz? Esetleg szóban elismerjük az apákat, de szabadság, iskolai támogatás, anyagi támogatás szempontjából, illetve közszereplők, politikusok nyilatkozatai alapján más kép bontakozik ki előttünk?